DIT JAAR START HET NIEUWE SEIZOEN OP 19 OKTOBER 2023!!

Dat is een weekje later dan wat eigenlijk het plan was, maar op 12 oktober komt het Watoto kinderkoor langs. Als je wilt ben je hier ook bij uitgenodigd. Het is echt heel leuk om mee te maken. Je hoeft je alleen (gratis) te registreren. Als je meer wilt weten, ga dan even naar de website www.dehoorn.net

Of klik op deze link.

'Eten bij...' is de activiteit waarbij in de periode van oktober tot half april elke donderdag een gratis maaltijd werd aanboden aan iedereen die hier behoefte aan heeft. In 2008 werd dit project opgezet met het oog op dak- en thuislozen, maar al snel bleek dat er meer mensen zijn die hier behoefte aan hebben. Niet alleen voor de maaltijd, maar ook voor de aanspraak en de gezelligheid. 

Bezoekers van 'Eten bij...' hoeven zich niet vooraf op te geven en hoeven ook geen lid te zijn van de kerk. 

Regelmatig mogen er nieuwe bezoekers worden ontvangen. De maaltijden die elke week weer opnieuw vers worden bereid, worden erg gewaardeerd. Naast een volle maag vinden mensen ook een luisterend oor. Het zijn echt fantastische avonden waarin mensen elkaar ontmoeten en mogen bemoedigen met de simpele boodschap: we hebben koffie en eten omdat je het waard bent.

De inloop is vanaf 17.30 uur. De maaltijd wordt geserveerd om 18.00 uur. Het geheel eindigt rond 19.00 uur.

Locatie: Vredehofstraat 9
Voorheen werden de maaltijden verzorgd op onze eigen locatie aan de Holenweg. Vanaf januari 2016 konden we hier niet langer terecht en is dus gezocht naar andere geschikte locaties. In eerste instantie was dat in het strandpaviljoen Oranje Buiten aan de Schelphoek in Hoorn. Een prachtige locatie voor een prachtig initiatief! Maar ook hieraan kwam een einde. Vanaf seizoen 2016-2017 konden we terecht in het gebouw van Pinkstergemeente De Brug aan de Marketentster 3 in Zwaag.
Vanaf juni 2021 beschikken we weer over een eigen locatie aan de Vredehofstraat 9 in Hoorn. We zijn blij dat we ook de maaltijden hier kunnen houden.

Als u wilt kunt u ons helpen.
Allereerst door in uw omgeving bekend te maken dat deze mogelijkheid beschikbaar is. Misschien ook door op deze avonden als vrijwilliger mee te werken. We zoeken koks, maar ook afwassers, gastheren en gastvrouwen, enzovoorts. Als dit u iets lijkt, kunt u contact opnemen met Ruben.

Uiteraard kunt u helpen door dit werk financieel te ondersteunen. Giften zijn in de meeste gevallen aftrekbaar voor de belasting.
Uiteraard zijn we ook blij met sponsors in natura. Regelmatig helpen winkels ons door eten beschikbaar te stellen.  
Meer informatie over de mogelijkheid om ons te steunen vindt u onder "Steun ons".

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ruben (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

  • HvH_2020-09-30_Eten_bij_afhalen_Corona.png
  • HvH_2016-11-03_Eten_bij.jpg
  • HvH_2018-01-18_Eten_bij.jpg
  • HvH_2017-02-17_Eten_bij.jpg
  • HvH_2016-03-31_Eten_bij.jpg
  • HvH_2016-01-21_Eten_bij.jpg